ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μέλη του Συνδέσμου μας και υποψήφια μέλη μας.
Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση του συνδέσμου μας.
Θα συζητηθεί το κείμενο του νέου μας καταστατικού, το οποίο έχει διανεμηθεί στα ταμειακώς εντάξει μέλη μας κατά την γενική συνέλευση της αρχής του έτους. Σε μερικούς εστάλει και πάλι ταχυδρομικώς.
Συνημμένα σας αποστέλλω και πάλι το προτεινόμενο κείμενο.
Οι μεταβολές είναι απαραίτητες για την συνέχιση της δραστηριότητας του Συνδέσμου μας. Μεταγράφηκε  στην τρέχουσα, ομιλουμένη γλώσσα με παράληψη διατάξεων οι οποίες δεν είναι πλέον απαραίτητες. Επίσης προσετέθει ο όρος ότι ο σύνδεσμος έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, για να υποστηρίζουμε τυχόν αναξιοπαθούντες πατριώτες και οι αποδείξεις που παρέχουμε να έχουν φορολογική ισχύ. Επίσης στον τίτλο του συνδέσμου μας πρέπει να περιλαμβάνεται το νέο όνομα του Χωριού μας.
Αυτά και όσα θέματα κρίνει η συνέλευση θα συζητηθούν και θα καταρτισθεί το νέο καταστατικό.

Στις 11 η ώρα το Σάββατο 14 Αυγούστου, σας περιμένουμε στο παλαιό σχολείο.

Παρακαλούμε τους πατριώτες να είναι παρόντες.






   
   Θεισόα : πόλις, ἳδρυση τς ὁποίας χάνεται στά βάθη τν αἰώνων
                                                                                                           (Παυσανίας)
Α.Φ.Μ. : 999 407 630 Δ.Ο.Υ. :  Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ:   ΖΗΝΩΝΟΣ & ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 1 – 104 37  ΑΘΗΝΑΙ




- Ἰδρυτ.  ἀπόφαση: 2964/76 Πρωτ. Αθ.
– Τροπ. ἀπόφαση 1082/91 Πρωτ. Ἀθ. 
 – Αρ. Φακ.: 16349






                           Διεύθυνση Ἐπικοινωνίας :  Ἀριστείδου 58 - 152 32  Χαλάνδρι  Τηλ. &  Φαξ   210 - 6858413
              Τράπεζες : Ἀρ. λογ. : Ἐμπορική 56449400,   Ἐθνική 190/354712-42

Άρθρο 1ο
ΙΔΡΥΣΗ
Ιδρύεται στην Αθήνα, σύνδεσμος με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΙΣΟΑΙΩΝ (ΛΑΒΔΑΙΩΝ), με έδρα την Αθήνα. 

Άρθρο 2ο
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του συνδέσμου είναι: 1) η σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των Θεισοαίων (Λαβδαίων)  και η δια κοινής εργασίας επιδίωξης παντός κοινωφελούς έργου που αναφέρεται στο χωριό Θεισόα (Λάβδα), Ολυμπίας ,  Νομού Ηλείας.
2) Επίσης σκοπός του συνδέσμου είναι η φιλανθρωπική δράση δηλαδή η ηθική  και υλική ενίσχυση προς κάθε αναξιοπαθούντα συμπατριώτη μας.

Άρθρο 3ο
ΜΕΛΗ
Ο Σύνδεσμος αποτελείται εκ τακτικών και επίτιμων  μελών.
Τακτικά μέλη του Συνδέσμου είναι οι  καταγόμενοι από το χωριό Θεισόα (Λάβδα),  καθώς και οι σύζυγοι, τα τέκνα των, εφ όσον έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας των.
Επίτιμα δε, οι έχοντες προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον σύνδεσμο ή στο χωριό ή στην Μεγάλη Πατρίδα μας. Ανήλικοι κάτω των 18 ετών, δύνανται να είναι μέλη πλην αν δεν συναινεί ο πατέρας, ο επίτροπος, ή ο κηδεμών και αναγγείλει τούτο εγγράφως προς την Διοίκηση του Συνδέσμου.

Άρθρο 4ο
Πάντα τα μέλη, πλην των επίτιμων, υποχρεούνται να καταβάλουν  ετήσια συνδρομή, το ύψος της οποίας καθορίζεται από την Τακτική Γενική Συνέλευση.

Άρθρο 5ο
Άπαντα τα μέλη, πλην των επίτιμων, μετέχουν των συνεδρίων του Συνδέσμου καλούμενα δε στην Συνέλευση έχουν τα  ίδια  δικαιώματα και καθήκοντα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό ως και το δικαίωμα της ψήφου.

Άρθρο 6ο
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Για την διοίκηση του Συνδέσμου εκλέγεται κάθε διετία το Διοικητικό Συμβούλιο από τα τακτικά μέλη.
Εκτός τούτων είναι δυνατόν να, εκλέγονται και 4 αναπληρωματικά μέλη για αναπλήρωση των τακτικών συμβούλων που απουσιάζουν προσωρινώς ή και έχουν  παραιτηθεί.
Η για οποιονδήποτε λόγο χηρεύουσα θέση τακτικού Συμβούλου , αναπληρώνεται από τον πλειοψηφούντα αναπληρωματικό.
Η εκλογή του Συμβουλίου ενεργείται κατά την Τακτική Συνέλευση, που συνέρχεται την τρίτη ή την τετάρτη Κυριακή του μηνός Ιανουαρίου. Υποψηφιότητες για την θέση Συμβούλων υποβάλλονται μέχρι την προτεραία Κυριακή της Γενικής Συνέλευσης.






Άρθρο 7ο

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από 8 τακτικά μέλη που εκλέγονται από την Συνέλευση  και προαιρετικά  4 αναπληρωματικά.
Από τα τακτικά μέλη, ο ένας εκλέγεται ως πρόεδρος, ένας ως αντιπρόεδρος, ένας ως ταμίας, ένας ως Γενικός Γραμματεύς και 4 ως τακτικοί σύμβουλοι. Από τους συμβούλους είναι δυνατόν να εκλέγονται και αναπληρωματικοί σύμβουλοι ως Γεν. Γραμματείς και Ταμίες.  
Είναι δε μετακλητά και προσωπικώς και αλληλεγγύως υπεύθυνα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών.
Τα μέλη δεν ευθύνονται για αποφάσεις που λαμβάνονται σε συνεδρίαση στις οποίες δεν παρίστανται, ή παριστάμενοι διαφώνησαν, της διαφωνίας αυτής, βεβαιουμένης εκ των πρακτικών του Συμβουλίου.

Άρθρο 8ο
Το Δ. Συμβούλιο συνεδριάζει μία φορά τον μήνα σε ημέρα που ορίζει ο Πρόεδρος, εκτάκτως δε οπόταν  υπάρξει ανάγκη.
Βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντες οι μισοί πλέον του ενός από τα ταμειακώς εντάξει, μελών του.


Άρθρο 9ο
Το Δ. Συμβούλιο μεριμνά για κάθε υπόθεση που  αφορά τον Σύνδεσμο για  πραγματοποίηση του σκοπού του, επιλαμβάνεται της συζητήσεως των εισαγομένων θεμάτων από τον Πρόεδρο και λαμβάνει αποφάσεις δια θετικής πλειοψηφίας οι οποίες εκτελούνται υποχρεωτικώς από τον πρόεδρο. Συντάσσει τον προϋπολογισμό και διαχειρίζεται μαζί με  τον Πρόεδρο την περιουσία του Συνδέσμου.

Άρθρο 10ο
Ο Πρόεδρος προΐσταται των συνεδριάσεων του Συμβουλίου και των Συνελεύσεων του Συνδέσμου. Καλεί το Συμβούλιο και τις Συνελεύσεις, υπογράφει τα πρακτικά και τα διάφορα έγγραφα, εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο ενώπιον του Δικαστηρίου και πάσης άλλης αρχής, υπογράφει συμβόλαια και συνομολογεί υποχρεώσεις κατόπιν αποφάσεως του Συμβουλίου. Εντέλλεται την πληρωμή δι’ ενταλμάτων παντός εξόδου. Δια έκτακτη δαπάνη προκαλεί την απόφαση του Δ. Συμβουλίου. Ζητεί , όσες φορές  θελήσει, λογοδοσία από τον  Ταμία. Δίδει λόγο στους αιτούντες κατά τις συνεδριάσεις.
Διακόπτει και λύει την Συνεδρίαση, όταν κρίνει τούτο αναγκαίο. Η ιδιότητα του Προέδρου και του Ταμία δεν επιτρέπεται να συμπίπτει στο ίδιο πρόσωπο.

Άρθρο 11ο
Τον Πρόεδρο κωλυόμενο αναπληροί ο Αντιπρόεδρος, που έχει τα ίδια όπως και ο Πρόεδρος καθήκοντα και δικαιώματα. Κωλυομένου τυχόν και αυτού, καθήκοντα προέδρου εκτελεί ο κατά σειράν επιτυχίας αναγραφόμενος στα πρακτικά της Εκλογής,  Σύμβουλος


Άρθρο 12ο
Ο Γραμματεύς παρίσταται στις συνεδριάσεις και συνελεύσεις. Τηρεί κατάλογο των παρευρισκομένων μελών. Συντάσσει τα πρακτικά των Συνελεύσεων τα οποία προσυπογράφει με τον  Προέδρου στα Βιβλία των Πρακτικών, προσυπογράφει επίσης άπαντα τα έγγραφα και εντάλματα.

Άρθρο 13ο
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Ο Ταμίας τηρεί  βιβλίο ταμείου, στέλεχος διπλοτύπων αποδείξεων εισπράξεων αριθμημένο από τον Πρόεδρο. Με τις αποδείξεις αυτές εισπράττει τα έσοδα του Συνδέσμου, τα οποία γράφει στο ειδικό βιβλίο, εκτελών επί αποδείξει πάσα πληρωμή δυνάμει εντάλματος, υπογεγραμμένου από τον Γραμματέα.
Στο τέλος κάθε έτους, οφείλει να υποβάλλει στο Συμβούλιο, δια του Προέδρου, κατάσταση που αναγράφονται τα έσοδα και έξοδα του Συνδέσμου, δηλ. αναλυτικό πίνακα της Καταστάσεως του Ταμείου.
Όταν το Ταμειακό υπόλοιπο υπερβαίνει το ποσό των 300 ΕΥΡΩ πρέπει να καταθέτει αυτό και με τόκο σε μίαν των Τραπεζών και στον τηρούμενο ειδικό σε αυτή λογαριασμό του Συνδέσμου.
Τις αναλήψεις από την Τράπεζα, διενεργεί ο Πρόεδρος, μετά από απόφαση του Συμβουλίου. 
Σε περίπτωση απουσίας του Ταμία, τον αναπληροί ένα των μελών του Συμβουλίου, υποδεικνυόμενο από τον Ταμία, που έχει ο ίδιος πάντοτε την ευθύνη της εκλογής, υποκείμενης  και στην έγκριση του Δ. Συμβουλίου.

Άρθρο 14ο
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Ο Σύνδεσμος συνέρχεται σε τακτική Γενική Συνέλευση μία Κυριακή  του μηνός Ιανουαρίου εκάστου έτους κατά την οποία ο Πρόεδρος λογοδοτεί για τα πεπραγμένα, ο δε Ταμίας υποβάλει τον απολογισμό της διαχειρίσεως του Συνδέσμου. Κατά την συνεδρίαση ο Σύνδεσμος εκλέγει τριμελή εξελεγκτική επιτροπή στην οποία δεν είναι δυνατόν να λάβουν μέρος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τον έλεγχο της διαχειρίσεως του Ταμείου.
Στην συνεδρίαση αυτή γίνεται η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με τα από το Καταστατικό οριζόμενα.
Εκτάκτως συνέρχεται ο Σύνδεσμος σε Γενική Συνέλευση κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου με απόφαση του Δ / Σ, ή μετά από αίτηση που απευθύνεται σε αυτό και υπογράφεται από 20 τουλάχιστον τακτικά μέλη, που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές υποχρεώσεις των, και κατά την οποίαν πρέπει να καθορίζεται το προς συζήτηση θέμα.

Άρθρο 15ο
Κάθε τακτικής ή εκτάκτου Γενικής Συνελεύσεως προηγείται τακτική πρόσκληση των μελών εντός 5 ημερών στην οποία σαφώς αναγράφεται και η ημερησία διάταξη της Συνελεύσεως.

Άρθρον 16ο
Η Συνέλευση λογίζεται εν απαρτία εάν παρευρίσκονται το 1/3 πλέον ενός των ταμειακώς εν τάξει, τακτικών μελών του Συνδέσμου. Ματαιωθείσας της συνεδρίασης, ελλείψει απαρτίας, καλείται ο σύνδεσμος σε νέα Συνέλευση εντός οκτώ ημερών οπότε αυτή θεωρείται εν απαρτία οσαδήποτε των μελών και αν παρευρίσκονται. Οι ψηφοφορίες ενεργούνται : 1) Με ανάταση των χειρών ή 2) Με  ονομαστική κλήση, αν ο Πρόεδρος κρίνει τούτο αναγκαίο, ή δέκα των μελών το ζητήσουν ή 3) Με ψηφοδέλτια, μυστικά. 

Άρθρο 17ο
ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Η πόροι του Συνδέσμου είναι οι συνδρομές των μελών, το δικαίωμα εγγραφής, τυχόν έκτακτες εισφορές που  θα επιβάλει η Γενική Συνέλευση , δωρεές, ενισχύσεις του κράτους και του Δήμου, άλλων Νομικών Προσώπων και γενικά τρίτων, έσοδα από εκδηλώσεις ή εράνους που περιέρχονται νόμιμα στο Ταμείο του Συνδέσμου. Οι χορηγίες ή διαφημίσεις από φύσικά ή νομικά πρόσωπα , συνάπτονται με την τήρηση κανόνων που ορίζονται από τον νόμο.
Η  από τον Συνδέσμου κτήση ακινήτων ή κινητών από επαχθή αιτία σημαντικής αξίας, γίνεται πάντοτε μετά από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μελών. Η εκμετάλλευση της περιουσίας του Συνδέσμου δεν δύναται σε κάθε  περίπτωση να συνεπάγεται την ανάμιξη αυτού σε κερδοσκοπική επιχείρηση.


Άρθρο 18ο
ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Τα μη υπό του παρόντος καταστατικού προβλεπόμενα ζητήματα κανονίζονται δι’ αποφάσεως της Συνελεύσεως και των διατάξεων του Αστικού Κώδικα.

Άρθρο 19ο
ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Εορτή του Συνδέσμου ορίζεται η 15η Αυγούστου εκάστου έτους, κατά την οποία τυχαίνει και η μεγαλύτερη συγκέντρωση των συμπατριωτών μας στο χωριό. Είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε με τους απόδημους αδελφούς μας.





Άρθρο 20ο
ΔΙΑΛΥΣΗ
Η διάλυση του Συνδέσμου και η τροποποίηση του Καταστατικού του, αποφασίζεται δια πλειοψηφίας των ¾ των παρόντων μελών σε Γενική Συνέλευση η οποία συγκαλείται ειδικώς για τον σκοπό αυτό, και απαρτίζεται από το ½ τουλάχιστον των εχόντων ψήφο μελών.

Ο Σύνδεσμος διαλύεται όταν τυχόν ποτέ τα μέλη του ελαττωθούν σε δέκα.
Αντίγραφο της αποφάσεως των μελών του σωματείου περί διαλύσεως του, κοινοποιείται με μέριμνα του Προέδρου της Συνελεύσεως εντός μηνός από την λήψη της στο αρμόδιο Πρωτοδικείο για  εγγραφή στο κατά το άρθρον 78 του Αστικού Κώδικα βιβλίο και ενημέρωση του σχετικού φακέλου. 

Η διάλυση επέρχεται από της εγγραφής της σχετικής αποφάσεως της συνελεύσεως  στο βιβλίο του Πρωτοδικείου.

Μετά την διάλυση του Συνδέσμου, ενεργείται εκκαθάριση σύμφώνα με τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Μετά το πέρας  της εκκαθαρίσεως η περιουσία του περιέρχεται στο Δ /Δ  Λάβδα (Θεισόα), για  εκτέλεση Κοινωφελών έργων. Το  αρχείο του παραδίδεται επίσης στον Πρόεδρο του Δ /Δ  Λάβδα (Θεισόα).

Άρθρο 21ο
ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Ο Σύνδεσμος έχει σφραγίδα στρογγυλή που έχει στο κέντρο της,  την κεφαλή της νύμφης Θεισόας και έξωθεν κυκλικώς την επιγραφή ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΟΑΙΩΝ (ΛΑΒΔΑΙΩΝ)  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ “1904”


Άρθρο 22ο
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Κάθε τροποποίηση του καταστατικού ισχύει μόνο μετά την έγκριση από το Πρωτοδικείο και την εγγραφή αυτής εις το οικείο βιβλίο, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των περί εγκρίσεως του καταστατικού διατάξεως του Αστικού Κώδικα

Άρθρο Ειδικό.
Το παρόν καταστατικό αποτελείται από  άρθρα 22 εγκριθέν, ψηφίσθηκε  από τη  Έκτακτη Γενική Συνέλεύση των μελών σήμερον την 14 Αυγούστου 2010 στο Δ.Δ Θεισόας Ηλείας.

Αθήναι 14 Αυγούστου  2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ  Ι. ΣΤΡΕΚΛΑΣ                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: