ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΕΤΕΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Γουίλ Ντυράν ( 1885-1981 , Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος)


Υπήρξαν μόλις 268 χρόνια τα τελευταία 3421 χωρίς πόλεμο.
(σσ: τώρα, άντε να είναι 300)
Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι σκέφτονται περισσότερο με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους παρά με το μυαλό τους.
Τη στιγμή που η ελευθερία είναι πλήρης, πεθαίνει μέσα στην αναρχία.
Κάθε επιστήμη αρχίζει σαν φιλοσοφία και τελειώνει σαν τέχνη.
Η Ιστορία είναι κυρίως υποθέσεις. Το υπόλοιπο είναι προκαταλήψεις.
Ένας πολιτικός δεν έχει την πολυτέλεια να είναι ηθικολόγος.
Η αναζήτηση είναι μοιραία για τη βεβαιότητα.
Η Χριστιανική θεολογία και πράξις κατάγονται κατά μέγα μέρος από την θρησκείαν των μυστηρίων της Ελλάδος -τα Ελευσίνια και τα Ορφικά- από τα Ελληνικά δόγματα τού θείου Υιού (Ιάκχου), πού αποθνήσκει διά την ανθρωπότητα και ανίσταται εκ νεκρών.
Ο πολιτισμός αρχίζει με την Τάξη, αναπτύσσεται με την Ελευθερία και καταστρέφεται με το Χάος.
Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.
Εμείς οι Αμερικανοί είμαστε οι καλύτερα πληροφορημένοι για τα γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών. Δεν είμαστε οι καλύτερα πληροφορημένοι για τα γεγονότα των τελευταίων 6000 ετών.
Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς από αυτούς για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια μεγάλη χώρα.
Το να μη λες τίποτα, ειδικά όταν μιλάς, είναι η μισή τέχνη της διπλωματίας.
Εκπαίδευση είναι η βαθμιαία ανακάλυψη της άγνοιάς μας.
Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στο μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη.
Όλα τα πεπολιτισμένα έθνη, εις ότι αφορά την δραστηριότητα τού πνεύματος, είναι αποικίαι της Ελλάδος.
Εκτός από τα μηχανές, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε άλλο διαχρονικό που να μην προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα: Σχολεία, Γυμναστήρια, Αριθμητική, Γεωμετρία, Ιστορία, Ρητορική, Φυσική, Βιολογία, Ανατομία, Υγιεινή, Διακοσμητική, Ποίηση, Μουσική, Τραγωδία, Κωμωδία.
Στα νιάτα μου υποστήριζα την ελευθερία και στα γεράματά μου υποστηρίζω την τάξη. Έχω κάνει αυτήν τη μεγάλη ανακάλυψη, ότι η ελευθερία είναι αποτέλεσμα της τάξης.
Όσοι αγαπούν την ελευθερίαν, την λογικήν και το κάλλος θα βλέπουν την Ελλάδα ως την λαμπράν πρωίαν τού Δυτικού πολιτισμού, ο οποίος, παρ’ όλα του τα ελαττώματα, είναι η τροφή και η ζωή μας.
Η Φύση δεν διάβασε ποτέ τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Συνεχίζει να μας κάνει άνισους.
Η οικογένεια είναι το κύτταρο του πολιτισμού.
Το εγώ είναι πρόθυμο, αλλά η μηχανή δεν τραβάει. Το τελευταίο πράγμα που παραδέχεται ένας άνθρωπος, είναι ότι το μυαλό γερνάει.
Οι κάτοικοι της νήσου Φίτζι παραπονούνται ότι το κρέας του λευκού έχει πολύ αλμυράν γεύσιν και είναι σκληρόν, νομίζουν δε, ότι δεν αξίζει τον κόπον να φάγουν ένα Ευρωπαίον ναυτικόν, αφού οι Πολυνήσιοι είναι νοστιμώτεροι.